Kategorie

 


Pavel Bortník

komisař AKC ČR

executive chef

lektor oboru gastronomie


Pavel je skromný a pozitivní člověk, do své profese kuchaře vnáší nový rozměr - snaha porozumět zákazníkovi. Ke každému hostovi přistupuje individuálně, promlouvá s ním a snaží se vcítit do jeho chutí a potřeb. Již mnoho let se věnuje připravě rautů, svateb, výuce gastronomie jak profesionálů, tak laiků - zájemců, kteří mají chuť učit se něčemu novému. Na jeho akcích Vás během pár minut dokáže vtáhnout do příběhů plných jídla, čistoty, originality a vyjímečných chutí. Nechá Vás doslova dívat se mu pod pokličku a ochutnávat jeho právě připravovaná jídla. Je fascinující si s ním povídat, co dobrého a jakým způsobem pro Vás právě připravuje. Dokáže neustále překvapovat novými lahodnými chutěmi, nic nenechává náhodě, jeho jídla jsou precizně připravována od začátku do konce a na talíři jsou doslova umělecky prezentována, lahodí nejen tělu, ale i oku a duši. Obdivuje tradiční zpracování surovin, tak, jak to dělaly naše prababičky. Návrat k jednoduchosti a přitom rozmanitosti stravy. Jídlo od něho je čisté, je skladbou lahodných chutí a dokonalého podání. Oblíbenou možností technologické úpravy surovin je vaření ve vakuu, kdy se surovina vkládá do speciálního obalu a při nízké teplotě se vaří ve vodní lázni. Takto připravené potraviny neztrácí své důležité hodnoty, vitamíny a přitom si zachovávají si svou přirozenou chuť i vůni.

V posledních letech pořádal již přes 120 svateb, byl externím šéfkuchařem GTH, šéfkuchařem Philip Morris  nebo pořádal mnoho rautů, např. pro Siemens, PNS, Elektroline, Lordship, Auto Babiš, ale také mnoho soukromých oslav či live show.


Pavel Bortník je lektorem, pořádá semináře pro AKC ČR. Také se aktivně zajímá o falšování potravin, proto byl letos na jaře na toto téma osloven a úspěšně prezentoval "alternativní pokrmy" pro senát ČR.






Napište nám

Our hotline is available 24/7